An engineering lab and a culinary school have teamed up to construct novel edible objects with 3D printers that use pureed foods in place of ink.
Miniature space shuttles made of ground scallops and cheese are among the masterpieces that had already been made using 3D food printers designed by the computational synthesis laboratory at Cornell University in Ithaca, N.Y.
The lab is collaborating with the New York City-based French Culinary Institute to make new edible creations through a project called fab@home.The printer precisely squirts out a pastemade of pureedfoodsto create a 3D object,such as this stackof raw turkeyaround a cube of celery.
"It lets you do complex geometries with food that you could never do by hand," said Jeffrey Lipton, a researcher and graduate student at the lab. "So far, we've printed everything from chocolate, cheese and hummus to scallops, turkey, and celery," Lipton told CBC Radio's Spark in an interview that aired Sunday.
Pastes made of different foods are squirted from nozzles inside the box-like printer, which carefully controls their position at all times. "The process is pretty simple," Lipton said. "Just as ... your 2D printer puts droplets of ink onto a page to create an image, this draws lines of material on top of each other to create a 3D object."
Eso si, para estos casos definitivamente recomiendo comprar cartuchos originales... quien sabe que bazofia recalentada te van a poner en los recargados.
Espectacular. En vez de despertarte a las 3 am y zambullirte a la heladera, te vas al estudio, boludeás un poco en internet, y mientras te vas imprimiendo un terrible pebete de crudo y queso.
ReplyDeleteGenial.
JL
Esta noticia me causa una muy mala impresión.
ReplyDeleteustedes dos si que tienen chispa!!!
ReplyDeleteen cuanto a esta suculenta impresora, paso... no es para mi... cada día me vuelvo más "oldfashion" en materia de comida y el motivo es puramente hedonista: me gustan las sensaciones de la preparación de la comida y de la comsumisión de la misma: olores, texturas, sabores, colores... el filo del cuchillo al cortar el pollo (cuando está bien afilado te da una sensación de poder que casi da vértigo)... el aroma del curry cuando se mezcla con la crema... la sorpresa del dulzor del damasco en el bocado de carré de cerdo salado y picantón...
sorry... esa impresora es para japoneses!!! no para mi..
El sueño de Kramer,elaborar tu propia pizza!
ReplyDeleteLa pizza no es pizza hasta que no sale del horno... genial ese capítulo.
ReplyDeleteEste artefacto huele a Kramerica Industries.
ReplyDeleteDolores, tu comentario fue... una exquisitez.
ReplyDeleteY genial lo del cuchillo, es muy así, no lo había notado.
JL